LEVERING WEGENBOUW BEDRIJFSINFO

J.C. van Markenstraat 30, 9403 AS Assen | 0592-345275 |

Onderhoud bestrating

Gebruik in de winter nooit dooizout. Dit tast de duurzaamheid en het uiterlijk van de tegels aan.

Reinig uw terras bij voorkeur nooit met een hogedrukspuit. Een te hoge waterdruk zal het tegeloppervlak aantasten, waardoor fijn grind zichtbaar wordt. Een verschijnsel dat bij normaal gebruik pas na meerdere jaren zal plaatsvinden.

Last van algen en mos? 

Zand is een uitstekend schuurmiddel. Door regelmatig te vegen met wat straatzand op de tegels/stenen zullen mos en algen makkelijker verdwijnen en de voegen weer opnieuw gevuld worden waardoor de bestrating er weer beter uitziet.

Brekerszand is vaak te grof waardoor er beschadiging kan ontstaan.

Groene aanslag

Groene aanslag (mos) ontstaat doordat producten buiten in weer en wind liggen en vochtig blijven. mos vermengt zich met vocht en treedt als groene aanslag aan het oppervlak van betonproducten.
Dit herhaalt zich voortdurend door de hoeveelheid neerslag.
Voor het onderhoud van uw terras kunt u een mosverwijderaar  gebruiken. Lees voor gebruik goed de bijsluiter. Het reinigen met een hogedrukspuit wordt te allen tijde ten sterkste afgeraden, omdat u hiermee de structuur van de tegel aantast en dit de levensduur zal verkorten.

Bladeren veroorzaken vlekken

Wist u dat ook bladeren vlekken op uw bestrating kunnen veroorzaken?

Wanneer deze te lang blijven liggen, kunnen ze bruine vlekken achterlaten, zogenaamde looizuurvlekken. Helaas zijn deze vlekken moeilijk te verwijderen. Gebruik geen agressieve huismiddeltjes om de vlekken te lijf te gaan. 
Ook het gebrui van een hogedrukreiniger raden wij te allen tijde ten sterkste af. Bestaande vlekken zullen door verschillende weersinvloeden veelal langzaam verdwijnen.

Zandvlekken

Veeg zand zo snel mogelijk tussen de voegen, laat zwarte grond niet op de bestrating liggen, zodra er vocht opkomt zuigt de bestrating dit vocht op, inclusief stof uit het zand of organische stoffen uit de grond.
Dit vuil zet zich vast in de bovenste millimeters van het oppervlak. Veel zandsoorten zijn leemhouden (klei). Dit veroorzaakt dan vlekken op je bestrating. Al deze vlekken zijn niet of nauwelijks te verwijderen.
Het is aan te raden om na het invegen het overtollig zand te verzamelen en nog niet weg te gooien, want een voeg is nooit in 1 keer vol.